როგორ შევინახოთ ლობიო, რომ მატლები არ გაუჩნდეს?
სურსათის უვნებლობის სფეროში გამოცდილი სპეციალისტის, ირაკლი არაბულის რეკომენდაციები
„როგორ შევინახოთ ლობიო, რომ დიდი ხნის განმავლობაში შევძლოთ მისი გამოყენება და არ გაფუჭდეს.
ლობიოს შენახვა ძალიან პრობლემურია მომხმარებლებისთვის, რადგან ძალიან ბევრ შემთხვევაში სწორედ ლობიოს უჩნდება მატლი და უვარგის ხდება გამოყენებისთვის. ამიტომ არსებობს მისი შენახვის რამდენიმე მეთოდი, რითაც მატლს გამრავლების საშუალებას არ ვაძლევთ.
ამიტომ არსებობს მისი შენახვის რამდენიმე მეთოდი, რითაც გამრავლების საშუალებას არ მივცემთ მატლებს და პროდუქტის გაფუჭებისთვის ერთ-ერთი მეთოდი არის, რომ დავავკუუმოთ ლობიო და ასეთ მდგომაორეობაში შევინახოთ, რადგან ვაკუუმი და უჟანგბადობა არ მისცეს იმის საშუალებას მატლებს, რომ გამრავლდნენ და შემდეგ უკვე კვერცხები დადონ და ასე შემდეგ.
ასევე კარგი იქნება თუ გამოვიყენებთ დაფნის ფოთოლს. დაფნის ფოთოლი ხელს უშლის მატლების გამრავლებას.
ასევე შეგვიძლია გავყინოთ, რამდენიმე დღის განმავლობაში გვქონდეს საყინულეში შენახული, ამით განადგურდება ის ბაქტერიები და ცოცხლები აღარ იქნებიან. შემდეგ გამოვიღოთ და მერე უკვე ჩვეულებრივ მდგომარეობაში შევინახოთ…“
გადმოწერე აპლიკაცია „შენი ექიმი“ – პირველი ქართული სამედიცინო პლატფორმა!
iPhone: https://apps.apple.com/fr/app/sheni/id6746877342?l=en-GB
Telegram არხი: https://t.me/SheniEkimi