საქართველოს პირველი არხის გადაცემა „პირადი ექიმი – მარი მალაზონია“
„კარტოფილი, რომელიც დაფარულია ხშირი აღმონაცენებით და არის მომწვანო შეფერილობის, უმჯობესია აღარ გამოვიყენოთ, ასეთ კარტოფილში სოლანინი – მომწამვლელი ნივთიერება სიღრმეშია შეჭრილი და ის ჯანმრთელობისთვის საშიშია.
ერთხელ ასეთი პროდუქტის მირთმევა, რა თქმა უნდა, ადამიანს საბედისწერო ზიანს არ მიაყენებს. თუ ჩვენ ვლაპარაკობთ ამ პროდუქტის სისტემატურ გამოყენებაზე, ეს ნამდვილად არის ჯანმრთელობის რისკის ფასად მირთმეული პროდუქტი.
დადასტურებულია, რამდენად ზარალდება ღვიძლი და მისი ფუნქციები სოლანინის ჭარბი მოხმარების შემთხვევაში და ონკოლოგიური რისკები მთელი ორგანიზმისთვის მზარდია. შეიძლება, ბადრიჯანი კიდევ უფრო სარისკო იყოს. მას სოლანინის თვალსაჩინო დაგროვება შეიძლება ვერც შევამჩნიოთ შეფერილობის გამო. პირდაპირი მზის სხივების ზემოქმედების ქვეშ ბადრიჯანშიც აუცილებლად დაგროვდება სოლანინი,“- განაცხადა მარი მალაზონიამ.