მთის ხალხსს მართლაც გამორჩეული სამზარეულო აქვს. საკმარისია, ვახსენოთ სვანური კუბდარი, რომელიც საქართველოს ამ ულამაზესი მხარის ერთ-ერთი სავიზიტო ბარათია. ბოლოსდაბოლოს, ქართული სამზარეულოს მთავარი კერძი ხინკალი სწორედ მთიული ხალხისგან მოდის.
დღეს გაგიზიარებთ ერბოს ქადის ტრადიციულ რეცეფტს, რომელსაც ძირითადად ფშავლები და თუშები ამზადებენ და რომელიც მართლაც გამოირჩევა თავისი ფაფუკი ცომითა და უგემრიელესი შიგთავსით. მისი მომზადების წესები კი ასეთია.
#datashvil #drpkhakadze #sheniambebi #shenisofeli
მასალის გამოყენების პირობები