მეცნიერებმა აღმოაჩინეს ქიმიური აღჭურვილობის სტანდარტული ნაწილი და მანქანათმცოდნეობის ალგორითმი, რომელსაც შეუძლია ნებისმიერი ღვინის აღება და სრული სიზუსტით აჩვენოს, თუ რა ხარისხით შექმნა იგი, რომელი მეღვინეობის ღვინო ასხია ჭიქაში.
გამოსაცდელად ხელოვნურმა ინტელექტმა დატესტა 12 სხვადასხვა ტიპის ღვინო ბორდოს რეგიონის 7 მეღვინეობიდან. დადგინდა, რომ აირის ქრომატოგრაფიით შესაძლებელია ღვინის გეოგრაფიული წარმომავლობის მაღალი სიზუსტით დადგენა.
ახალი კვლევა, რომელიც გამოქვეყნდა Communications Chemistry-ში, განსხვავებული მიდგომა იყო და გამოიყენა გაუფილტრავი ქრომატოგრაფი.
მონაწილეობა მიიღეს ელიტარულმა მეღვინეებმა.
იმედოვნებენ, რომ ტექნოლოგია შეიძლება გამოყენებულ იქნას ღვინოების თაღლითური გზის გამოსავლენად და ღვინის დაყენების საერთო სტანდარტის გასაუმჯობესებლად.
#datashvil #drpkhakadze #sheniganatleba
მასალის გამოყენების პირობები