სოფლის წისქვილი!
აქ, ადგილობრივები სიმინდს, ხორბალს და ბრინჯს აფქვევენ.
სოფელი, სადაც ხორბლისა და ბრინჯის წარმოების მეთოდები დღემდე გავრცელებულია.
წისქვილს ადგილობრივები დღესაც აქტიურად იყენებენ.
„წისქვილი ააშენა სამმა ძმამ, ბაბუამ და მისმა ძმებმა. 1966 წელს გაკეთდა ეს წისქვილი.“
წისქვილის გამოყენება
წისქვილი გამოიყენება სასოფლო-სამეურნეო პროდუქტების, განსაკუთრებით მარცვლეული სურსათების, გაწვდვისა და დაფქვის პროცესისთვის. კონკრეტულად:
- სიმინდსა და ხორბალს – წისქვილი ამოიღებს სიმინდსა და ხორბალს მელანების სახეობების დასაყენებლად, რაც აუცილებელია პურების, ნაწარმების და სხვა საკვების წარმოებაში.
- ბრინჯს – ბრინჯი ასევე საჭიროებს დამუშავებას, რაც საჭიროა ხარისხიანი და სუფთა პროდუქტის მისაღებად.
- ფქვილის წარმოება – გაწვდილი მარცვლეული ფქვილის სახით გადააკეთება, რომელიც გამოიყენება სხვადასხვა კვების პროდუქტების შესაქმნელად.
წისქვილი, ძირითადად, სოფლად გამოიყენება, სადაც ადგილობრივი მოსახლეობა თავად ახორციელებს მარცვლეულის დამუშავების პროცესს.