როგორი საჭმელი არ უნდა შეინახოთ პლასტმასის კონტეინერებში
მიუხედავად იმისა, რომ პლასტმასის კონტეინერები კომფორტულია საჭმლის შესანახად, არის გარკვეული პროდუქტები, რომელთა მოთავსება მათში არ არის რეკომენდირებული. ამ პროდუქტებმა შეიძლება გამოიწვიოს ჯანმრთელობის პრობლემები და ცუდი ხარისხის საჭმლის შენარჩუნება.
შეიტყვეთ, რას უნდა მოერიდოთ:
1. ცხელი საკვები
ცხელი საკვები – პლასტმასი, მაღალტემპერატურულ საკვებთან ურთიერთობისას დაუყოვნებლივ გამოყოფს საშიშ ტოქსიკურ ნივთიერებებს;. მაღალ ტემპერატურასთან კონტაქტი იწვევს საშიში ტოქსიკური ნივთიერებების გამოყოფას. უკეთესია გამოიყენოთ შუშის ან მეტალის ჭურჭელი.
2. მჟავე პროდუქტები
ფორთოხალი, ლიმონი, პომიდორი და სხვა მჟავე საკვები იწვევს პლასტმასის მასალის იჟანგვას, რაც ძველ და არამწვან წყალს აძლევს საკვებს. მჟავე საკვების შენახვა საუკეთესოა მინის კონტეინერებში.
3. ცხარე სოუსები და ფერმენტირებული საკვები
ფორთოხალი, ლიმონი, პომიდორი და სხვა მჟავე საკვები – კონტეინერის მასალა იჟანგება, რის შედეგადაც საკვები იძენს დამახასიათებელ გემოს და სუნს;. ასეთი პროდუქტებისათვის უმჯობესია სხვა ტიპის ჭურჭელი გამოიყენეთ.
4. კვერცხები და კვერცხის კერძები
კვერცხები და მათგან მომზადებული კერძები შესაძლოა მოიცავდეს სალმონელოზის და E. coli-ს რისკს, თუ ისინი დიდხანს ინახებოდა პლასტმასის კონტეინერში. საუკეთესო არჩევანი იქნება მაცივარი ან მინის ჭურჭელი.
5. რძე და რძის პროდუქტები
რძე და რძის პროდუქტები უფრო სწრაფად ფუჭდება პლასტმასის კონტეინერებში, ვიდრე მაცივარში კონტეინერის გარეშე. მინის ან ფოლადის კონტეინერები იქნება უკეთესი არჩევანი მათი შენახვისთვის.
დასკვნა
პლასტმასის კონტეინერები შესაძლოა კომფორტული და პრაქტიკული იყოს, მაგრამ გარკვეული პროდუქტების შესანახად მათი გამოყენება ჯანმრთელობისთვის საშიშია. მინის ან სხვა არატოქსიკური მასალის კონტეინერები გამოიყენეთ, რათა უზრუნველყოთ საჭმლის უსაფრთხო და ხანგრძლივი შენახვა.