ღორის ხორცის კონსერვი
აუცილებლად ჩასანიშნი რეცეპტი, ვინც ხართ სოფელში.
დაჭერით ახალი ხორცი – მჭლეც და ცოტა მსუქანიც. გაამზადეთ ნახევარკილოიანი ქილები. გააშრეთ. დაჭერით ალყად ხახვი. ძირში ჩადეთ 2 დაფნის ფოთოლი. შავი პილპილის 5 ცალი მარცვალი. ერთი ჩ/კ მარილი დააყარეთ. მსუქანი ნაჭრები ძირში დაალაგეთ. ქილა „ყელამდე“ შეავსეთ ხორცით. ზემოდან მოათავსეთ 2 ნათალი ხახვი. ერთი დაფნის ფოთოლი და შავი პილპილის სამი ცალი მარცვალი. დააფარეთ ხუფები და მოათავსეთ ღუმელში. დააყენეთ ღუმელი ქვედა წვაზე, 200 გრადუსზე. ხორცი რომ დუღილს დაიწყებს ქილებში, დაუკელით ტემპერატურას და 150 გრადუსზე დააყენეთ. 2 საათის განმავლობაში გაასტერილეთ. გამოიღეთ და მოხუფეთ.
ინახება დიდხანს მაცივრის გარეშე.