რიტუალური ქართული გასტრონომია
„ქელეხზე ჩვენს წინაპრებს მენიუც სხვა ჰქონდათ და ლექსიკაც იყო გაწერილი“
დალი ცატავა – გასტრონომიული კულტურის მკვლევარი, საქართველოს გასტრონომიის ასოციაციის პრეზიდენტი.
„ჩვენი სუფრის ფილოსოფიის სიმდიდრე არის მისი დიფერენცირებული ხასიათი.
ქელეხზე, ჩვენს წინაპრებს მენიუც სხვა ქონდათ. ლექსიკა იყო გაწერილი.
სიტყვა „თამადას“ და „ტოლუმბას“ ვერ გაიგონებდი იმიტომ, რომ მას ერქვა “სუფრის ხელმძღვანელი“.
#datashvil #drpkhakadze #sheniambebi #shenisofeli
მასალის გამოყენების პირობები