ხუთშაბათი, ოქტომბერი 16, 2025
- Advertisement -spot_img
მთავარისაზოგადოებარომელია საუკეთესო ზეთი საკვების მოსამზადებლად/შესაწვავად?

რომელია საუკეთესო ზეთი საკვების მოსამზადებლად/შესაწვავად?

კვლევებზე დაყრდნობით, დერმატოლოგი ზაზა თელია ასახელებს საუკეთესო ზეთს საკვების მოსამზადებლად.

რომელია საუკეთესო ზეთი საკვების მოსამზადებლად/შესაწვავად?  

ზეითუნის ზეთი ყველაზე კარგი თვისებების პროდუქტია ზეთებს შორის. ის უპირატესად შედგება მონოგაუჯერებელი ცხიმისგან – 73%, პოლიგაუჯერებელი – 11%, გაჯერებული ცხიმები – 14%. არსებობს მითი, რომ ზეითუნის ზეთის გამოყენება არ შეიძლება უშუალოდ საჭმლის მომზადების დროს, მაგალითად შეწვის დროს. ეს სიმართლეს არ შეესაბამება, რადგან მონოგაუჯერებელი ცხიმები, რომელსაც შეადგენს ზეითუნის ზეთის უდიდესი ნაწილი სიცხის მიმართ რეზისტენტულები, გამძლეები არიან.

ასევე მითია, რომ მაღალ ტემპერატურაზე ზეითუნის ზეთი წარმოქმნის ტრანსცხიმებს. ის სტაბილურია ექსტრემალური კონდიციის დროსაც კი, როგორიცაა „ძლიერი შეწვა“.

მრავალი კვლევა სწავლობდა ზეითუნის ზეთის გამოყენებას მაღალ ტემპერატურაზე, ხანგრძლივი პერიოდის განმავლობაში. კვლევებით დადასტურდა, რომ ზეითუნის ზეთი უფრო რეზისტენტულია (გამძლეა) მაღალ ტემპერატურაზე, ვიდრე სხვა მცენარეული ზეთები, როგორებიცაა მზესუმზირის, სიმინდის და სოიოს ზეთები.ასე რომ ზეითუნის ზეთი საუკეთესოა,“ – წერს თელია.

გადმოწერე აპლიკაცია „შენი ექიმი“ – პირველი ქართული სამედიცინო პლატფორმა!
მიიღე სანდო და აქტუალური ინფორმაცია ჯანმრთელობის შესახებ – საქართველოდან და მთელი მსოფლიოდან.
author avatar
SheniSofeli.ge
დამოუკიდებელი, აპოლიტიკური და ნეიტრალური მედია — ფაქტებზე დაფუძნებული სანდო ინფორმაცია. შენთვის და შენი საქართველოსთვის. #აქხარისხია #drpkhakadze #sheniambebi
მსგავსი სიახლეები

[fetch_posts]

- Advertisement -spot_img

ბოლო სიახლეები