ვაშლი ძალიან პოპულარული ხილია. ის მით უფრო კარგია, რაც უფრო ხრაშუნაა. ექსპერტმა გაგვიმხილა, როგორ შეიძლება შევინახოთ ვაშლი ისე, რომ სიჯანსაღე და არომატულობა შეინარჩუნოს.
შეინახეთ მთლიანი და დაუზიანებელი ვაშლი გრილ, მშრალ ადგილას. ამისათვის შესაფერისია საკუჭნაო ან სარდაფი. მნიშვნელოვანია ვაშლის სწორად შერჩევა შესანახად – ვაშლს არ უნდა ჰქონდეს დაზიანება მწერებისგან ან არ უნდა იყოს დაჭიანებული. ჯობია მთლიანი იყოს, ეს დროსაც გაახანგრძლივებს.
დამატებითი დაცვისთვის, შეგიძლიათ თითოეული ვაშლი ცალკე შეფუთოთ გაზეთში. ამ მარტივი ხრიკით დაიცავთ ვაშლს გაფუჭებისგან. თუ ერთი ვაშლი დალპება, სხვა დაუზიანებელი დარჩება.
შესანახად, ბაღიდან ახლად დაკრეფილი ვაშლი იდეალურია, რადგან მაღაზიაში შეძენილი ჯიშები შეიძლება დამუშავდეს ქიმიკატებით, რამაც შეიძლება გავლენა მოახდინოს მათ მომწიფებაზე.
ნაკლებად ცნობილი ფაქტია, რომ ვაშლი კარტოფილისგან რაც შეიძლება შორს უნდა ინახებოდეს, რადგან ეს ბოსტნეული ეთილენს გამოიმუშავებს. ის კი აჩქარებს ვაშლის სიმწიფის პროცესს და იწვევს მათ უფრო სწრაფად გაფუჭებას.