როგორ უნდა შევარჩიოთ უსაფრთხო სოფლის მეურნეობის პროდუქტები: 5 რჩევა ჯანმრთელობისთვის – რა საფრთხე იმალება ე. წ. სოფლის პროდუქტებში
დღესდღეობით ბევრი ადამიანი სოფლის მეურნეობის პროდუქტების მიმართ ინტერესს გამოხატავს, მაგრამ ხშირად უკიდურესად მნიშვნელოვანია იცოდეთ, როგორ უნდა შეარჩიოთ და მოიხმაროთ ისინი უსაფრთხოდ. სოფლის მეურნეობის პროდუქტები, როგორიცაა რძე, ხორცი და ქათამი, ხშირად შეიცავს ჯანმრთელობისათვის საშიშ ნივთიერებებს, თუ ისინი არ არის სწორად შენახული და დამუშავებული. როგორ უნდა შევარჩიოთ უსაფრთხო სოფლის მეურნეობის პროდუქტები
ამ სტატიაში გაეცნობით იმ ძირითად მიზეზებს, რატომ უნდა მოვეპყროთ ასეთ პროდუქტებს სიფრთხილით და როგორ უნდა შევარჩიოთ უსაფრთხო სურსათი.
1. რძე და რძის პროდუქტები
არაიანსჰიგიენური სარეალიზაციო ადგილები: ქუჩაში გამოტანილ რძესა და რძის პროდუქტებს ხშირად არ აქვთ საჭირო ჰიგიენური ნორმები. ასეთ პირობებში პროდუქტში შესაძლოა აღმოჩნდეს შხამიანი ბაქტერიები და ქიმიური დაბინძურება. პლასტმასის ბოთლებში ჩამოსხმული რძე ხშირად არ არის სტერილიზირებული, რაც ზრდის საფრთხეს.
როგორ უნდა მოიქცეთ: შეიძინეთ რძე და რძის პროდუქტები მხოლოდ სანდო ადგილებში, მაღაზიებში სადაც დაცულია ჰიგიენური და სუნავსაშუალების ნორმები. აუცილებლად გადახედეთ ეტიკეტს და სერტიფიკატებს.
2. ხორცისა და ხორცპროდუქტების შესყიდვის წესები
გზის პირას გაყიდული ხორცი: ხორცი და ხორცპროდუქტები, რომლებიც არ არიან შესაბამისი ჰიგიენური პირობების დაცვით გაყიდული, ხშირად ბინძურდება. გზის პირას გაყიდული ხორცი შეიძლება იყოს არასწორად შენახული და შესაძლოა არ იყოს შემოწმებული.
როგორ უნდა მოიქცეთ: შეიძინეთ ხორცი მხოლოდ სერტიფიცირებული მაღაზიებიდან, სადაც არსებობს საკლაოს შემოწმების სერტიფიკატი და პროდუქტი სწორად არის შენახული. ეცადეთ არ შეიძინოთ ხორცი და ხორცპროდუქტები გზის პირა ადგილებიდან.
3. ქათმის და კვერცხის ხარისხი
არაჰიგიენური პირობები: ქათმისა და კვერცხის ხარისხი პირდაპირ დამოკიდებულია იმ პირობებზე, რომლებშიც ქათამი იზრდება და თუ როგორია მისი კვება. არაჰიგიენურ პირობებს შეუძლია მოახდინოს ამ პროდუქტების ხარისხზე დიდი გავლენა.
როგორ უნდა მოიქცეთ: შეიძინეთ ქათამი და კვერცხი მხოლოდ სანდო მაღაზიებიდან და გადახედეთ იმ პირობებს, რომლებშიც ისინია. დარწმუნდით, რომ ქათამი გაიზარდა ჰიგიენური და ჯანსაღი პირობების გათვალისწინებით.
4. როგორ უნდა ამოიცნოთ საფრთხეები
ბინძურება: მალფუჭებადი პროდუქტები, როგორიცაა რძე, ხორცი და ქათამი, შეიცავს ჯანმრთელობისთვის საშიში ბაქტერიების ბევრ საფრთხეს, თუ ისინი არ არის სწორად შენახული.
როგორ უნდა მოიქცეთ: ყურადღებით უნდა შეამოწმოთ პროდუქტის სუნი, სარჩური და გარეგნული მდგომარეობა. არ უნდა შეიძინოთ პროდუქტი, რომელიც დეფორმირებულია.
5. როგორ უნდა მოიქცეთ პროფილაქტიკისთვის
ჰიგიენური წესები: ჰიგიენური წესების დაცვა შეამცირებს ჯანმრთელობის რისკს და მოხმარების უკუჩვენებების სიხშირეს.
როგორ უნდა მოიქცეთ: გამოიკვლიეთ სარეალიზაციო ადგილები და დარწმუნდით, რომ ისინი აკმაყოფილებენ ყველა საჭირო ჰიგიენურ მოთხოვნას. შეიძინეთ პროდუქტები მხოლოდ სანდო წყაროებიდან.
საბოლოო რჩევა: რათა დარწმუნდეთ, რომ თქვენი ოჯახი იღებს უსაფრთხო და ჯანმრთელ პროდუქტებს, შეიძინეთ და შეარჩიეთ სურსათი მხოლოდ ისეთ ადგილებში, სადაც დაცულია ყველა საჭირო ჰიგიენური და უსაფრთხოების ნორმები.
აღნიშნული რჩევით და რეკომენდაციით, ცხოველური წარმოშობის სურსათი ეცადეთ შეიძინოთ მხოლოდ და მხოლოდ ისეთ ადგილებში, სადაც დაცულია ელემენტარული ჰიგიენის ნორები, რათა დავიცვათ ჩვენი ჯანმრთელობა, თავი დავიზღვიოთ საკვებისმიერი დაავადებებისა და მოწამვლისგან.
მასალის გამოყენების პირობები